Donations

Oι Εβραίοι εδώ, στη Βρετανία, δέχονται επιθέσεις, στο Παρίσι τους εγκλώβισαν μέσα στη συναγωγή και στη Γερμανία,το τροπάριο «Θάνατος στους Εβραίους» ακούστηκε και πάλι, μετά από 70 χρόνια.

Πολλοί λίγοι είναι οι άνθρωποι που θέλουν να το αντιληφθούν και να παραδεχθούν τη σημασία του. Πιστεύουν ότι αυτό αφορά μόνο το Ισραήλ ή και μόνο τους Εβραίους. Δεν είναι έτσι. Μας αφορά όλους.

Η απόφαση της Ισραηλινής κυβέρνησης να απαντήσει στις ρίψεις ρουκετών της Χαμάς από τη Γάζα είναι η απάντηση που θα επέλεγε κάθε κυβέρνηση αν δεχόταν ρουκέτες κατά του πληθυσμού της. Η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα-όπως και κάθε κυβέρνηση- να σταματά κάθε βομβαρδισμό κατά των πολιτών της. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει γίνει σαφές ότι ο περισσότερος κόσμος περιμένει μια διαφορετική απάντηση από το Ισραήλ. Περιμένει να μην πολεμάει για την ασφάλεια και την επιβίωση των πολιτών του αλλά να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις επιθέσεις από τον ακραίο Ισλαμικό εχθρό του.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου-χωρίς αιδώ-σταμάτησε την πώληση όπλων στο Ισραήλ ακριβώς τώρα που τα χρειάζεται περισσότερο. Αν πιστεύουμε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους άλλους αποκαλύπτουμε πολλά για τις κοινωνίες και τις κυβερνήσεις μας παρά για το Κράτος του Ισραήλ.

altΗ απαίτηση μας από το Ισραήλ να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις επιθέσεις του εχθρού, κρύβει την απροθυμία μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας.

Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι το Ισραήλ είναι η αιτία των παγκόσμιων προβλημάτων,και ότι προκαλούν περισσότερο εξτρεμισμό στους ακραίους Ισλαμιστές ακριβώς γιατί υπερασπίζονται τη χώρα τους. Τούτο είναι πολύ μακριά από την αλήθεια. Οι εξτρεμιστές της Χαμάς είναι ιδεολογικοί σύντροφοι των εξτρεμιστών του ISIS που έχουν αφηνιάσει στο Ιράκ και τη Συρία, σταυρώνοντας και αποκεφαλίζοντας, καθώς επελαύνουν.

Το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικάνου δημοσιογράφου James Foley από έναν δολοφόνο της ISIS, με Βρετανική προφορά, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Η ΙSIS ή IS είναι αδελφές ψυχές με την οργάνωση Μπόκο Χαράμ που απήγαγε και σκότωσε Χριστιανούς χωρικούς, στο Βορρά της Νιγηρίας και έκλεψε 300 μαθήτριες,πριν κάποιους μήνες. Επίσης έχουν ακριβώς την ίδια ιδεολογία-αν όχι και τα ίδια μέσα- με αυτούς που συνέλαβαν στο Μπέρμιγχαμ, νωρίτερα εφέτος, που διδάσκουν Αγγλους μαθητές να μισούν την ευρύτερη Βρετανική κοινωνία και τους προτρέπουν να αποκοπούν από τους μη Μουσουλμάνους.

Είναι το τελευταίο μέρος της εξίσωσης που φαίνεται ότι πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν. Παρατηρούν τα εκατομμύρια των Μουσουλμάνων που έχουν έρθει στην ήπειρο μας και βλέπουν πως πολλοί από αυτούς είναι ριζοσπάστες.Είναι όμως, ένα πρόβλημα που φοβούνται ότι δεν μπορούν να επιλύσουν.

Πιστεύουν ότι αν το Ισραήλ σταματούσε να πολεμά και εξαφανιζόταν τότε, εμείς οι άλλοι θα ζούσαμε εν ειρήνη. Βλέπουν τους νεαρούς Μουσουλμάνους που εφόρμησαν σε σουπερμάρκετ στο Μπέρμινγχαμ το τελευταίο Σαββατοκύριακο, πέταξαν και κατέστρεψαν τα προϊόντα και επιτέθηκαν απρόκλητα σε έναν Βρετανό αστυνομικό και σκέφτονται ότι «για αυτό φταίει το Ισραήλ». Βλέπουν τους νεαρούς Μουσουλμάνους στο Παρίσι να πετούν τσιμεντόλιθους κατά της αστυνομίας και να πυρπολούν αυτοκίνητα και σκέφτονται «αν δεν απαντούσε το Ισραήλ στις ρίψεις ρουκετών της Χαμάς;». Βλέπουν τους Ιμάμηδες στη Γερμανία και στην Ιταλία να κηρύττουν ότι όλοι οι Εβραίοι πρέπει να θανατωθούν και προσποιούνται ότι αυτό δεν είναι «δικό μας» πρόβλημα.

altΠόσο λάθος κάνουν! Το πρόβλημα του αντισημιτισμού και ιδίως του Ισλαμικού αντισημιτισμού, τις μέρες μας, είναι αδιαμφισβήτητα ένα πρόβλημα για όλους τους Εβραίους. Είναι πρωτίστως πρόβλημα για αυτούς. Είναι όμως, πρόβλημα και για όλους εμάς. Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη φοβερή λύσσα της Χαμάς κατά του Ισραήλ? Σήμερα ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει.

Πίσω από της σημαίες της Χαμάς και της Χεζμπολά που κυματίζουν στις αντι-Ισραηλινές διαδηλώσεις, τις τελευταίες εβδομάδες, είναι μια άλλη σημαία. Είναι η μαύρη σημαία της τζιχάντ-η μαύρη σημαία που ανεμίζει στο Ιράκ και τη Συρία της ΙΣΙΣ. Τον προηγούμενο μήνα, η μαύρη σημαία κυμάτιζε από ένα αυτοκίνητο στο τούνελ Μπλάκγουολ του Λονδίνου εν όσω οι Μουσουλμάνοι του Ανατολικού Λονδίνου είχαν κλείσει την κυκλοφορία. Στην είσοδο δημοσίου κτηρίου στο Ανατολικό Λονδίνο ανάρτησσαν πλακάτ με αντι Ισραηλινά συνθήματα και Παλαιστινιακές σημαίες και ακόμα πιο ψηλά τη μαύρη σημαία της τζιχάντ. Στην Οξφορντ στριτ ακραίοι Ισλαμιστές έστησαν ένα περίπτερο προσπαθόντας να στρατολογήσουν ανθρώπους σε ένα συλλαλητήριο υπό την μαύρη σημαία της ΙΣΙΣ.

Η μαύρη σημαία δεν αφορά τον Εβραϊκό λαό. Σήμερα στο Ιράκ και τη Συρία αφορά τους Χριστιανούς που η ΙSΙS εξαναγκάζει σε προσηλυτισμό στο Ισλάμ υπό την απειλή των όπλων και των αποκεφαλισμών. Πολλοί Χριστιανοί δολοφονούνται απο την ΙΣΙΣ επειδή αρνούνται να απαρνηθούν την πίστη τους. Σε κάποιες περιπτώσεις Χριστιανών, που στην προσπάθεια τους να σώσουν τη ζωή τους, «προσηλυτίσθηκαν» υπό την απειλή των όπλων η ΙSΙS τους σκότωσε έτσι κι αλλοιώς.

Και δεν αφορά μόνο τους Χριστιανούς. Αφορά κι άλλες μειονότητες στα Μουσουλμανικά κράτη. Στο Ιρακ αφορά τους Γιαζίντις, τους Μανντιανς και άλλες αρχαίες θρησκείες που προηγήθηκαν του Ισλάμ.

Η φιλοδοξία των τζιχαντιστών –από την Αλ Κάϊντα, τη Χαμάς, τη Χεζμπολά, τη Μπόκο Χαράμ και άλλες-είναι να υποδουλώσουν ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα είναι υποχρέωση όλων των σοβαρών ανθρώπων –και των σοβαρών Μουσουλμάνων –να στραφούν εναντίον αυτών των βαρβάρων και να τους κάνουν σαφές ότι δεν θα τους επιτρέψουν να νικήσουν. Αντί να θυσιάζουμε το υπό πολιορκία Ισραήλ πρέπει να στείλουμε ένα άλλο μήνυμα. Οι εξτρεμιστές δεν θα καταφέρουν να κατακτήσουν το Ισραήλ όπως δεν θα καταφέρουν να υψώσουν τη μαύρη σημαία της τζιχάντ στη Ρώμη, στη Ουάσιγκτον, στη Ντάουνινγκ στριτ και στο Μπάκιγχαμ Πάλας.

Το Ισραήλ δεν είναι η αιτία των παγκόσμιων προβλημάτων. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών. Ολο και περισσότερο είμαστε και εμείς. Και αν εγκαταλείψουμε το Ισραήλ σήμερα τότε μιά μέρα –θάναι πια πολύ αργά –θα συνειδητοποιήσουμε ότι ουσιαστικά εγκαταλείψαμε τον εαυτό μας.

Ο Douglas Murray είναι αναπληρωτής διευθυντής της οργάνωσης Henry Jackson Society.

Πηγή: 21.08.2014, Douglas Murray, Daily Express

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*