Τηγανίτες Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών - Athens Jewish Community
Donations

2 κούπες αλεύρι σκληρό

2 κουταλιές ζάχαρη

4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι αλάτι

2 αυγά και 1 κροκάδι

4 κουταλιές βιτάμ λιωμένο

1 ½ κούπα γάλα

Λάδι και λίγο βιτάμ για τηγάνισμα

Κανέλλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

½ κούπα μέλι

1 κούπα ζάχαρη

½ κούπα νερό

Χτυπάμε τα αυγά με το βιτάμ και το γάλα. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και το προσθέτουμε στα κτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε να γίνει ένας λείος χυλός.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βιτάμ με το λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με σιρόπι, που ετοιμάζουμε από μέλι, ζάχαρη και νερό, πασπαλισμένες με κανέλλα.

Μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό, μια κούπα μήλα ψιλοκομμένα με τρεις κουταλιές ζάχαρη, αφού αφήσουμε πρώτα για μερικά λεπτά να απορροφήσουν.