Donations

Το Ισραήλ συμμετέχει δυναμικά στο Outview Film Festival (Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, Αθήνα | 19-25 Απριλίου).

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, θα προβληθούν 5 ταινίες (2 μεγάλου και 3 μικρού μήκους), 3 σκηνοθέτες θα είναι παρόντες για παρουσιάσουν τις ταινίες τους και μία σκηνοθέτης θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.

Παρασκευή 20 Απριλίου, 18:00, Αίθουσα 2

Τρίτη 24 Απριλίου, ώρα 23:00, Αίθουσα 2
παρουσία του σκηνοθέτη

Heritage, 25’, 2017, του Υuval Aharoni

Ο Νoαμ ανακαλύπτει πως ο πατέρας του που μόλις πέθανε, είχε ένα κρυφό ειδύλλιο με έναν άλλο παντρεμένο άνδρα, όπου και αποφασίζει να συναντήσει χωρίς να του αποκαλύψει την ταυτότητά του.


Σάββατο 21 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα 2

For A Change, 5’ 2016, της Keren Nir

Ένα animation που βασίζεται στην ιστορία του Οφερ, ενός διεμφυλικού άντρα που παλεύει με το αναπτυσσόμενο σώμα του και ανακαλύπτει τα θηλυκά χαρακτηριστικά του, καθώς αναζητά την αυτοαποδοχή του.


Σάββατο 21 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα 1

Η Limor Shmila συμμετέχει στη συζήτηση Empowering Women In The Film Industry

Το Outview Film Festival 2018 διοργανώνει τη συζήτηση Empowering Women In The Film Industry, με σκοπό να συμβάλλει στον αγώνα για την ισότητα φύλου στην κινηματογραφική βιομηχανία, το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα δυναμικότερα πάνελ της Ελλάδας με άξονα την ισότητα των γυναικών στον χώρο.
Αφουγκραζόντας το κίνημα που έχει αναπτυχθεί για την ισότητα των γυναικών σε όλες τις κοινωνικές δράσεις και χώρους (#MeToo, Time’s Up), καθώς και το γνωστό πλέον σε όλους κίνημα των γυναικών στον κινηματογράφο του Χόλυγουντ, ξεκινάμε μια συζήτηση σχετικά με την προώθηση των κινηματογραφιστριών στο σινεμά (παρόμοια με το αφιέρωμα του τελευταίου Outview με τίτλο «Διπλή Μειονότητα»).
Συμμετέχουν οι Émilie Jouvet (Γαλλία), Fawzia Mirza (ΗΠΑ), Susanne Sachsse (Γερμανία), Limor Shmila (Ισραήλ), Andria Wilson (Καναδάς).


Σάββατο 21 Απριλίου, ώρα 20:50, Αίθουσα 1

Montana, 79’, 2017, της Limor Shmila παρουσία της σκηνοθέτριας

Η Efi επιστρέφει έπειτα από χρόνια στο πατρικό της στο Άκκο, μια παραθαλάσια πόλη του Ισραήλ, με αφορμή τον θάνατο του παππού της. Εκεί γνωρίζει την Karen, μια παντρεμένη δασκάλα με δύο παιδιά, και ένα απρόσμενο αλλά βαθύ ειδύλλιο αναπτύσσεται μεταξύ των δύο γυναικών.
Η παρατεταμένη διαμονή στην παλιά της γειτονιά αναγκάζει την Efi να αντιμετωπίσει πολλά από τα θαμμένα μυστικά της παιδικής της ηλικίας, καθώς και της στενής κοινότητας που την ανέθρεψε όσο και ταυτόχρονα την διατάραξε.
Συναισθηματικό και ταυτόχρονα δυναμικό και έντονο, το Montana μας φέρνει αντιμέτωπους με την αλήθεια πως, μπροστά από ηθικό δίλημμα, η αγάπη ούτε μπορεί ούτε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για σιωπή.


Τρίτη 24 Απριλίου, ώρα 22:00, Αίθουσα 1

I’m Fat, 53’, 2017, της Halit Levy
παρουσία της σκηνοθέτριας

Η Halit είναι μια παχύσαρκη αλλά χαρούμενη και επιτυχημένη γυναίκα, έχει καλούς φίλους και μια στοργική σύντροφο. Στα 40 της, αρχίζει να αναλογίζεται την ζωή της: Παρά το χιούμορ, την ευχάριστη προσωπικότητα και το ταλέντο της, η σκηνοθέτιδα αισθάνεται πως το βάρος της είναι ένας μόνιμος «ελέφαντας στο δωμάτιο», ένα κατεξοχήν ταμπού. Δεν νιώθει μειωμένη λόγω του σώματός της, ωστόσο αυτό την επηρεάζει αρκετά ώστε να εκφράσει τον ρόλο που αυτό έχει παίξει στην ζωή και το ταξίδι της.


Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 20:00, Αίθουσα 1

Set Me A Seal Upon Thine Heart, 13’, 2017, του Omer Tobi

Η συνάντηση ενός νεαρού και ενός γηραιότερου άνδρα μέσα σε μια σάουνα, μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο μάθημα για την αγάπη.