Donations

1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα

4 κουταλ. σούπας λιωμένο βούτυρο

½ κουταλ. κοφτό αλάτι

25γρ. μαγιά μπύρας

5 φλυτζ. τσαγιού περίπου αλεύρι σκληρό

2 αυγά, 2 κροκάδια

Τα ¾ από 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Μαρμελάδα

Ζάχαρη

Αναμιγνύετε το γάλα με το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτετε τη μαγιά και αφήνετε το μίγμα, επί 5 λεπτά. Προσθέτετε το μισό αλεύρι, χτυπάτε το χυλό ωσότου γίνει λείος και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος ωσότου φουσκώσει. Βάζετε τα αυγά, τα κροκάδια και τη ζάχαρη σ’ ένα μπωλ και το τοποθετείτε πάνω από ζεστό νερό. Χτυπάτε το μίγμα και το προσθέτετε στη ζύμη. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι ή όσο χρειάζεται για να γίνει μάλλον σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε, σκεπασμένη, σε χλιαρό μέρος ωσότου διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνετε. Ανοίγετε, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, κομμάτια ζύμης, σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού, και το κόβετε σε δίσκους, με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ, ή ενός ποτηριού. Βάζετε πάνω στους μισούς δίσκους ένα κουταλάκι μαρμελάδα, και τους καλύπτετε με τους άλλους μισούς. Πατάτε τις άκρες με τα δάκτυλα για να κολλήσουν το πάνω με το κάτω φύλλο και να κλειστεί η μαρμελάδα μέσα. Τα αφήνετε σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος ωσότου διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο γύρω στα 45 λεπτά. Ρίχνετε τμηματικά τις σουφγκανιότ σε μπόλικο καυτό λάδι και αφήνετε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, ωσότου φουσκώσουν, ανεβούν στην επιφάνεια του λαδιού και ροδίσουν, επί τρία περίπου λεπτά. Όταν κρυώσουν τις πασπαλίζετε με ζάχαρη.