Donations

4 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι

3 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

2 κροκάδια αυγών

2 φλιτζάνια τσαγιού παρμεζάνα ή γραβιέρα

Ελάχιστο άσπρο πιπέρι (ή πάπρικα)

Αλεύρι

Ασπράδια αυγών

Γαλέτα

Ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα το αλεύρι και το βούτυρο. Ανακατεύετε το μίγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχνετε τμηματικά το γάλα. Όταν η σάλτσα πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα κροκάδια και το τυρί. Απλώνετε το μίγμα σε βουτυρωμένη πιατέλα, το σκεπάζετε καλά και το αφήνετε στο ψυγείο μερικές ώρες να παγώσει και να πήξει. Το πλάθετε σε κροκετάκια και τ’αλευρώνετε. Τα βουτάτε σε ασπράδι ελαφρά χτυπημένο με ένα κουταλάκι λάδι και τα τυλίγετε σε γαλέτα. Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι. Σερβίρετε με σαλάτα.