Τυρόπιτα με ματσά | Ενκιούσα κον ματσά Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών - Athens Jewish Community
Donations

3-4 φύλλα ματσά

2 περίπου ποτήρια γάλα

3 αυγά

300γρ. φέτα

150γρ. ανθότυρο (χαμηλά λιπαρά)

ελαιόλαδο

τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 30 x 20 ή 25 x 25. Τοποθετούμε μια στρώση ματσά λίγο βρεμένη σε γάλα.

Κάνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα και το ανθότυρο τριμμένα με τα χέρια ή με πιρούνι, τα δύο αυγά, λίγο γάλα (ένα φλιτζάνι του καφέ), λίγο ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι.

Βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και σκεπάζετε με τα φύλλα ματσά ελαφρά πάλι βρεμένα με γάλα.

Χαράζετε με μυτερό μαχαίρι και περιχύνετε με μείγμα από ένα αυγό και ένα ποτήρι γάλα καλά χτυπημένα.

Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.