Donations

Η συνταγή για τις πρώτες φρουτόκρεμες ενός μωρού περιλαμβάνει μόνο μσά φρούτα …… αφού φάγαμε λοιπόν τις μισές μπανάνες, κάποια από τα μισά μήλα και αχλάδια, πετάξαμε και κάποια που έμειναν παραπονεμένα στο ψυγείο να μας κοιτούν, σκέφτηκα μια νόστιμη συνταγή για να τα αξιοποιήσω.

Είναι μια παρασκευή που μπορεί να φαγωθεί σκέτη, πάνω από γιαούρτι, pan cakes, κρέπες ή σαν γέμιση τάρτας ή πίτας με το φύλλο που εσείς αγαπάτε.

Εγώ προτιμώ μια ανοιχτή τάρτα με φύλλο κρούστας.

Θα χρειατείτε:

2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. μαυρη ζάχαρη,μήλα και αχλάδια (τουλάχιστον 4 συνολικά), 2 κ.σ. σταφίδες που έχουν μείνει σε βραστό νερό για 5 λεπτά, κανέλα, 2 κ.σ. καρύδια. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ και 2 κ.σ. ρόδι καθαρισμένο και ότι άλλο σας αρέσει!

Εκτέλεση:

Κόβετε τα φρούτα σε κύβους. Σε ένα αντικολλητικό και λείο τηγάνι βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν λιώσουν προσθέτετε τα μήλα, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια (σύν τα αμύγδαλα και το ρόδι εάν τα έχετε επιλέξει). Τα αφήνετε για περίπου 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν λίγο τα φρούτα. Προσέξτε να μην μαλακώσουν πάρα πολύ και λιώνουν.

Σε μία φόρμα τάρτας απλώνετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, 4 στο σύνολο, λαδώνοντας ελαφρά το κάθε ένα, και φροντίζοντας να καλυφθούν με φύλλα και τα τοιχώματα της φόρμας. Βάζετε το μείγμα των φρούτων στη φόρμα και όσο φύλλο περισσεύει έξω από τη φόρμα το τυλίγετε περιμετρικά σχηματίζοντας ένα τραγανό στεφάνι για την τάρτα σας.

Ψήνετε στου 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα τα φύλλα. Αφήστε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

Μία συμβουλή: εάν πρόκειται να βάλετε το μείγμα σε τάρτα φροντίστε να το “στεγνώσετε” λίγο παραπάνω στο τηγάνι. Εάν πρόκειται να το σερβίρετε σκέτο ή πάνω από γιαούρτι, pancakes ή κρέπες προτιμήστε ένα πιο “ζουμερό ” μείγμα.
Καλή απόλαυση!

Εύα Γκανή, Αρχιτέκτων