Donations

Μουσκεύουμε τις ματσότ σ ένα σκεύος και κατόπιν όταν μαλακώσουν τις στραγγίζουμε καλά σ ένα σουρωτήρι. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη, αν είναι αρκετές και προσθέτουμε λίγο αλάτι (γάλα πολύ λίγο εάν τρώτε γαλακτοκομικά το Πέσσαχ) και με τα χέρια τις πιέζουμε, όπως όταν κάνουμε κεφτεδάκια, για να σφίξει η ζύμη. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα (1 φύλλο ματσά 1 αυγό). Αν θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ, μπορούμε να μειώσουμε την αναλογία των αυγών. Το αποτέλεσμα θάναι το ίδιο γευστικά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να κάψει το λάδι . Εφ’ όσον έχουμε τηγάνι με ειδικές υποδοχές ακόμη καλύτερα γιατί θα πάρουν και το απόλυτο στρογγυλό σχήμα. Εάν όχι, με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από τον χυλό, και τη βάζουμε στην κατσαρόλα. Δεν πειράζουμε την ποσότητα αυτή αν δεν έχει τηγανιστεί γιατί θα διαλυθεί. Την τηγανίζετε όπως τους κεφτέδες αλλά όχι σε τηγάνι αλλά σε κατσαρόλα. Όταν ροδίσουν τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε με Πεσσαχίτικο μέλι που το έχουμε δώσει μια βράση για να γίνει πασκουάλ, ή με ζάχαρη άχνη, ή σιρόπι.

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
5 ποτήρια νερό
αλεύρι από ματσά
4 – 6 αυγά

Βράζουμε το νερό με το λάδι. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι από ματσά, τόσο ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Όταν κάπως κρυώσε, προσθέτουμε 4 – 6 αυγά χτυπημένα και έτσι γίνεται η ζύμη μαλακιά.
Σε αρκετά ζεστό λάδι ρίχνουμε με το κουτάλι τη ζύμη και έτοιμοι οι μπουμουέλος.
Τρώγονται είτε πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη είτε σιροπιασμένοι.