Donations

Υλικά :
1 κιλό μήλα (νέας σοδειάς), 1 κιλό ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

Παρασκευή :
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα και τα ξύνουμε σε χοντρό ρεντε (τρίφτη).
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το τριμμένο μήλο. Πέντε λεπτά αργότερα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Υστέρα από 35 λεπτά στάζουμε σένα πιάτο μερικές σταγόνες από το γλυκό. Αν δεν απλώσουν και στέκονται σημαίνει ότι το γλυκό είναι έτοιμο.
Αν το βράσιμο του γλυκού είναι σωστό, το γλυκό πρέπει να έχει χρυσάφι χρώμα.